Pinoamisvaunut, lähes jokaisen varaston korvaamaton työkaveri

minusta
Teollisuuden tarvikkeet ja laitteet kehityksen mahdollistajana

Teollisuustarvikkeita- ja laitteita tehdessä käsitellään yleensä myös fysiikan ja tekniikan aiheita ja lainalaisuuksia. Joten aihe on siinä mielessä mielenkiintoinen. Yleensä laitteiden ja niiden osien suunnittelussa käsitellään osien, liikkeen ja niiden välistä suhdetta. Kaikkien osien tulee olla täydellisesti toimivia ja niiden valmistusta varten on tehty tarkat laskelmat. Teollisuudelta ja sen laitteilta saadaan ratkaisuja ympäristöongelmiin ja yhteiskunnallisiin pulmiin. Ala on siis hyvin tärkeä ja koko ajan kehittyvä. Suomessa on paljon yrityksiä, jotka tekevät omalla työpanoksellaan ja tuotteillaan vaivaa tämän eteen. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda esille teollisuuden eri työkaluja, laitteita ja tarvikkeita. Lisäksi perustietoa aiheesta sekä ajan tietoa uutuuksista, kehityksestä ja tuoteinnovaatioita.

Haku
Kategoriat

Pinoamisvaunut, lähes jokaisen varaston korvaamaton työkaveri

6 January 2023
 Kategoriat: , Blog


Varaston suunnittelussa on otettava huomioon varastoitava materiaali, varastossa tarvittava tekniikka, varaston pohjaratkaisu, sijainti sekä tavaroiden vaihtuvuus. Pinoamisvaunut ovat yleisimpiä varastoinnissa käytettyjä työvälineitä. Ne ovat käytössä monilla teollisuuden, kaupan ja logistiikan varastoilla. Pyörillä varustettuja pinoamisvaunut ovat käytännöllisiä myös kuormalavojen siirtämiseen ja kuljettamiseen, mutta parhaimmillaan ne ovat kuormalavojen pinoamisessa ja hyllyttämisessä. Pinoamisvaunu eli haarukkatrukki onkin varastoissa yleisimmin käytetty trukkityyppi.

Pinoamisvaunut voidaan jakaa eri kategorioihin

Pinoamisvaunut voidaan jakaa kahteen eri ryhmään, manuaaliseen sekä sähkökäyttöisiin malleihin. Sähkökäyttöisissä malleissa on ladattava akku. Kun valitset varastoosi soveltuvaa pinoamisvaunua, sinun on harkittava, haluatko sähkö- vai käsikäyttöisen nostimen. Sähkökäyttöinen pinoamisvaunu nostaa ja kuljettaa kuormia tehokkaasti ja ergonomisesti tuotantotiloissa sekä pienissä varastoissa. Akkukäyttöisten haarukkatrukkien etuna ajettaviin trukkeihin verrattuna on, että ne ovat pienikokoisia ja yksinkertaisempia, helppokäyttöisiä ja turvallisia. On myös pinoamisvaunumalleja, joissa on ohjausvarsi tai jalkapoljin. Jos siis etsit ketterää ratkaisua kuormien siirtämiseen pienissä tiloissa, kuten vaikka liikehuoneistoissa, manuaalinen pinoamisvaunu on paras vaihtoehto.

Sähkökäyttöisen pinoamisvaunun hyödyt

Sähköllä toimivissa pinoamisvaunuissa on lithiumakku. Litiumakun on yleensä huoltovapaa vaihtoehto, joka mahdollistaa tiheät, lyhyet latausjaksot. Trukkien litiumakut eivät vioitu käyttämättömyyden tai huonojen latausrutiinien vuoksi, toisin kuin lyijyhappoakut. Sähköisellä nostimella varustettu vaunu säästää käyttäjän aikaa ja vaivaa. Pumppaamalla ja työntämällä toimiva kuormausvaunu on monella tapaa enemmänkin kuntosalilaite kuin varastoinnin apuväline, vaikka se onkin tarkoituksenmukaisesti täysin toimiva. Se soveltuu pieniin päivittäisiin nostomääriin tai staattiseen käyttöön. Nostokapasiteetti manuaalisella pinoamisvaunuilla on noin 1000 kg. Kun taas akkukäyttöisten pinoamisvaunujen nostokapasiteetti on 1000 - 1 500 kg.

Eri pinoamisvaunut mukautuvat varaston tarpeisiin

Pinoamisvaunujen valikoimasta löytyy vaihtoehtoja, jotka sopivat monenlaisiin käyttötarkoituksiin sekä useisiin eri nostokorkeuksiin. Pinoamisvaunujen alla olevien pyörien ansiosta ne liikkuvat sujuvasti, ja sen pienen kääntösäteen ansiosta ne kääntyvät helposti myös hyvin ahtaissa tiloissa. Samalla ohjaustangon ja kahvojen ergonominen muotoilu tukee oikeaa työasentoa. Pinoamisvaunujen nopeutta voidaan myös mukauttaa työtarpeiden mukaan. Usein pinoamisvanut on varustettu läpinäkyvällä pleksilasilla, joka suojaa käyttäjää kuormalavalta putoavilta esineiltä. Pinoamisvaunut tarjoavat ergonomisuutta, ilman niiden käyttöä kuormalavan nostamine varastoissa olisi lähes mahdotonta. ABC-Kärry Oy tarjoaa tuotteet varastoon.